Tom Stoffelen is de kampioen van Antwerpen

Tom Stoffelen is de kampioen van Antwerpen
tom_stoffelen_lowRijhal Kraaienhorst te Brecht was bijna te klein voor het massaal opgekomen publiek dat door de Antwerpse ruiters getrakteerd werd op hele mooie sport. De sfeer zat er dan ook al helemaal in toen Tom Stoffelen (foto)  van LRV Minderhout als laatste van zes kandidaten de barrage van de klasse Zwaar binnenreed. Hij maakte zijn favorietenrol helemaal waar. Net daarvoor had Ruud Verheyen van LRV Weelde Ravels met Dahli (v. Camus) de leiding genomen, maar zijn barragetijd bleek finaal niet snel genoeg voor Tom Stoffelen met Birthe van ’t Braunerthof (v. Burggraaf) die vooral in de wending naar de dubbel indruk maakte. Joeri Van Looveren (LRV Brecht) en Flavio (v. Querlybet Hero) bleven ook foutloos in de barrage en dat was meteen goed een derde plaats. Eveline Voermans (LRV Sint-Lenaarts) hield met Ziva (v. Goodtimes) de eer van de amazones hoog. Ze werd vierde en won het regelmatigheidscriterium als beste Z-ruiter over de twee Z-indoors en de provinciale indoor. Bart Anthonissen (LRV Beerse) reed Hindoradoo Castanoo (v. Indorado) naar de vijfde plaats en Toon Janssens (LRV Meerhout) werd na een barrage met Ă©Ă©n fout zesde op Gina van ’t Gestelhof (v. Ferro).

martijnMartijn Tormans (LRV schoonbroek) (foto links) zette de kortste tijd neer in de klasse Midden in het zadel Wikita van den Berg (v. Darco) waarmee Walter Van Massenhoven al provinciale en nationale titels won. Nick Bossaerts (LRV Broechem) reed Iranja van de Kapelhoef (v. Quadrillo) naar de tweede plaats. Stef Leenaerts (LRV Minderhout) en Charming Boy (v. Ustinov) werden derde.

sabine alders-lowIn de klasse Licht ging het erelint naar Sabine Alders (foto rechts)  van LRV Meerle Meerseldreef en Dorita (v. Namelus R). Ze was een fractie sneller dan Lisse Bosch (LRV Lichtaart) en Vapriati van het Steentje (v. Regilio). De derde plaats was voor Marcel Janssen (LRV Meerle Meerseldreef) en Tonka A I (v. Alcatraz).

Het Intergewesten-kampioenschap was voor de equipe van het gewest Mol. De Antwerpse Queens Cup was voor Eveline Van Looveren van LRV Sint-Lenaarts met Valine De Katapult (v. Clinton). Dorien De Koning van LRV Rijkevorsel reed met haar veelzijdige Hassan (v. Quadrillo) naar de stijlprijs. In de dressuur ZZ was er een provinciale indoortitel voor Ilse ThonĂ© van LRV Rijkevorsel met Coincidence S. Extra (v. Don Renoir). Tessa Fonken (Alpe D ‘huez) van LRV Weelde Ravels reed naar goud in de klasse Zwaar 2 en in de klasse Zwaar 1 was er een gouden medaille voor Julie Van Ranst van LRV Bornem met Wokita del Solo vh Kouterhof (v. Pik Solo). In het stijlrijden voor jonge ruiters onder 21 jaar ging de zege naar Julie Ceuterick van LRV Sint-Katelijne-Waver met Vicky DH Z (v. Va Vite).