Tim Van den Broeck nestelt zich op podium bij oppermachtige Bles

Tim Van den Broeck nestelt zich op podium bij oppermachtige Bles
Bart Bles was niet van het podium te krijgen  in Lummen tijdens de 1.30m rubriek op de eerste dag van de derde week Spring Tour. In een overwegend Belgisch deelnemersveld eiste de ruiter uit Nederland de eerste en derde plaats op.

Met drie  paarden wist Bles tot de barrage door te stoten om op jacht te gaan naar de overwinning. In het zadel bij de 9-jarige merrie Pandora (v. Perigueux) was het raak. Samen met de Hannoveraanse merrie sprong Bles in 37.73 seconden naar de overwinning.

Thuisruiter Tim Van den Broeck deed nog een zeer sterke poging om de winst af te pakken van Bles, maar kwam net tekort. Gewapend met de 8-jarige merrie Javanna van de Torredreef (v. Wandor Van De Mispelaere) ging Van den Broeck vlot door het parcours om de klok te stoppen op 38.22 seconden.

Dat was gelukkig goed genoeg om Bles met zijn tweede paard ruim op afstand te houden. In het zadel bij de KWPN merrie Evabellie W (v. Colman) had de Nederlander de achtervolging ingezet maar kwam met 40.75 seconden als derde over de finish.  Met zijn derde paard had Bles wat minder geluk.  De  Chin Chin-zoon Domino van Lange Weeren tikte een balk uit de lepels en het duo werd negende.

De top vijf ging wel weer naar België met David Malfait op de vierde plaats en Thibaut Huyvaert op de vijfde plaats.

Kijk hier voor alle resultaten.