Thomas Thometscheck houdt 'local' Jan Claeys van de Grand Prix overwinning.

Thomas Thometscheck houdt 'local' Jan Claeys van de Grand Prix overwinning.
In de regionale 1.25m Grote Prijs in Aalter heeft Thomas Thometscheck, lokale springruiter, Jan Claeys van de overwinning gehouden. Van de  zeven combinaties in de herkansing hielden er vier het hout in de lepels.

Thometscheck sprong daarbij naar de overwinning met zijn Talounabab K Z (Taloubet K). Het paar klokte foutloos af in 37,39 seconden en bleef zo ruim één seconde voor op Jan Claeys met onder het zadel zijn eigen negenjarige Contact Vd Heffinck  -zoon, King Boy. De laatste trede van het podium kwam op naam van Nadège Taveirne en Honneur DS (Chatman).

Taveirne sprong ook naar de vijfde plek met haar Up To Sky Des Puys. De top vijf werd afgewerkt door David Tanghe in het zadel van Cumatin vd HAcienda Z op een vierde plek.

Op zaterdag overwo Mathieu-Maxim Goossens de 1.20m hoofdrubriek in het zadel van Ghostbuster. Samen met de Indoctro-zoon bleef Goossens als enige foutloos onder de 29 seconden. Paris Vandousselaere volgde op de tweede plek in het zadel van MAdonna Vdb. Thuisruiter, Maxim Godecharle vervolledigde het podium in het zadel van KAsagrande V/d Brouwerhoeve.

Emma Hendryks overwon op zondag de hoofdrubriek, gebouwd op een hoogte van 1.10m. Samen met de 14-jarige Tangelo van de zuuthoeve -nazaat, Atsekide snelde Hendryks naar de overwinning in 33,13 seconden. Met ruim twee seconden verschil volgde Maxim Cauwelier op de tweede plek in het zadel van Noblesse van 't Siamshof.  Marie-Laure Vandemoortele vervolledigde het podium met Lancelot Van Lietbeka.

Alle resultaten: klik hier