Thierry Goffinet en Think Twice 111 Z zijn na Belgisch nu ook wereldkampioen

Thierry Goffinet en Think Twice 111 Z zijn na Belgisch nu ook wereldkampioen
Het Belgische publiek heeft tot op het einde van de dag moeten wachten in Lanaken, maar uiteindelijk hebben ze toch een Belg wereldkampioen zien worden.
Net als vorig jaar (Gregory Wathelet) gaat de titel van wereldkampioen bij de 7-jarigen ook nu weer naar een Belgische springruiter.

Na het 1m45 hoge basisparcours wisten er amper vijf combinaties zich te plaatsen voor de barrage.
In die barrage nam Stephex Stables ruiter Lorenzo de Luca meteen de leiding met de BWP merrie Jeleena de Muze (Tornedo Fcs x Chin Chin) in een tijd van 40:73 seconden. Met het voormalige paard van Dylan De Rijcke zou hij uiteindelijk vice-kampioen worden.

Want enkele combinaties later had Star Horses ruiter Thierry Goffinet een snellere tijd neergezet. Met Think Twice 111 Z (Toulon x Cassini I), de halfzus van Winningmood van de Arenberg, ging hij door de eindmeet in een tijd van 40:06 seconden.
Het duo wint zo na het Belgisch kampioenschap nu ook het Wereldkampioenschap.


thierry_goffinet_twink_twice_111_wk_16.jpg



Nederland had al goud (Willem Greve - 5 jarigen) en brons (Julian de Boer - 6 jarigen), daar is nu nog een bronzen medaille bij gekomen dankzij Luc Steeghs en Everest (Carambole x Indoctro). Zij werden derde in 42:12 seconden.

Met Jan Motmans hebben we nog een Belg op de vierde plaats. Hij had met de BWP'er Jaguar (Chopin vh Moleneind x Indoctro) de snelle tijd van 37:97 seconden neergezet, maar op het einde ging er nog een balk naar beneden.

De Zweedse amazones Jonna Ekberg en Petronella Andersson werden vijfde en zesde met hun BWP merries Jasmien v Bisschop (v. Larino) en Jana van d'Abdijhoeve (v. Baloubet du Rouet).

België heeft zo twee medailles op het WK en deze komen allemaal uit de stallen van Star Horses met hun ruiter Thierry Goffinet. Eerder op de dag werd hij ook al derde bij de 6-jarigen.

Klik hier voor de uitslag.