Thibault Philippaerts op vijf in hoofdproef Mijas

Thibault Philippaerts op vijf in hoofdproef Mijas
In het Spaanse Mijas vindt momenteel de Costa Del Sol Tour plaats. Ook vandaag werden er opnieuw proeven voor de CSI2* en CSIYH1* georganiseerd. Onze landgenoten wisten er zich weer in de kijker te rijden.

In de hoofdproef van vandaag, de 1.45m proef, ging de winst naar Frankrijk. Olivier Robert reed de achtjarige Victor du Reverdy (v. Quidam de Revel) foutloos rond in een tijd van 28.78 seconden. Hij bleef zo voor de Britse Louise Whitaker en de Balou du Rouet nakomeling Ruby VIII. Deze amazone stuurde haar tienjarig paard zonder fouten rond in 32.26 seconden. Olivier Robert werd ook nog eens derde. Met Vivaldi Des Meneaux (v. Chippendale Z) kwam hij door de chrono na 32.38 seconden.

Verder in de top vijf zagen we William Funnell met Billy Fanta (v. Vechta) en Thibault Philippaerts met Gloria de Wulf Selection (v. Chatman). Zij finishten in respectievelijk 32.68 seconden en 34.21 seconden.

Bij de zesjarige paarden reed Cassandre Malherbe zich in de kijker met de Bamako de Muze-dochter Fee Van Het Cauterhof. In deze proef tegen de klok was zij ruim de snelste in 64.63 seconden. Carron Nicol volgde op de tweede plaats met Galerius (v. Diamant de Semilly). Voor hun noteerden we een nulrit in 67.53 seconden. Karel Cox maakte het podium volledig met Nistria Vd Winning Z (v. Nonstop). Zij kwamen na 71.76 seconden door de chrono.

Maxime Harmegnies reed zich eveneens in de prijzen. Met Hantuscha zagen we hem bij de vijfjarige paarden op de vijfde plaats. Zij reden een rustig rondje en kregen zo twee tijdsfouten aangerekend. In deze proef ging de winst naar de Britse Lauren Edwards en Carumba (v. Cardento), die foutloos rondkwamen in 70.88 seconden.

Klik hier voor de resultaten.