Steve Lefevre springt in de kijker in de Longines Grand Prix van Guangzhou

Steve Lefevre springt in de kijker in de Longines Grand Prix van Guangzhou
Nadat Patrik Spits zich liet opvallen in de 1.40m ochtendrubriek was het Steve Lefevre die de Belgische eer hoog hield in de 1.60m Longines Grand Prix op Chinese bodem. Slechts vijf combinaties wisten zich te kwalificeren voor de barrage van de internationale Longines Grand Prix in Guangzhou. Winnaar van de Grand Prix kwalificatie, Olivier Guillon overwon uiteindelijk het 1.60m parcours in de snelste tijd.




QUICK RESULTS
1. Olivier Guillon - Cognac du Vlist
2. Tongyan Liu - Yu Long Qi Ji
3. Patrick Lam - Freedom




Samen met de Nederlands gefokte, Cognac du Vlist Z (Calvino Z) sprong de Franse springruiter naar de overwinning in 36,68 seconden. De 12-jarige Z-ruin werd voordien uitgebracht door Constant van Paesschen in China en Leon Thijssen in Europa. Lokale springruiter Tongyan Liu volgde op de tweede plaats met de 11-jarige Holstein-hengst, Yu Long Qi Ji (Cachas). Liu klokte foutloos af in 37,36 seconden.

Eveneens onder de 38 seconden volgde Hong Kong's Patrick Lam op de derde stek met de 9-jarige KWPN-hengst, Freedom. Zijn landgenoot Kenneth Cheng volgde op de vierde plaats. Met onder het zadel de 12-jarige Chacco-Blue-dochter, Chaccopia noteerde Cheng één springfout. België's Steve Lefevre vervolledigde de top vijf met Chalano Gold (Chacco-Blue).

Uitslag