Steve Guerdat's Albführen's Paille op rust

Steve Guerdat's Albführen's Paille op rust
Voormalig Olympisch Kampioen, Steve Guerdat's Albführen's Paille gaat officiëel op pensioen. De 13-jarige Selle Français dochter van Kannan sprong voor het laatst met Steve Guerdat tijdens de internationale driester wedstrijd in Kiel, Duitsland, ongeveer één jaar geleden.

Nadat de vosse merrie zich blesseerde hebben zowel Guerdat als de eigenaars besloten de merrie op rust te laten in Dettighofen. In 2015 won Steve Guerdat de wereldbeker finales in Las Vegas op de rug van Albführen's Paille. In twee jaar tijd sprong de merrie ruim 233.000 Euro aan winstsommen bijeen. Paille won naast de wereldbekerfinale in Las Vegas ook wereldbeker in Göteborg. Voorheen sprong ze op internationaal GP-niveau met de jonge amazone Alexandra Fricker. Paille is geboren als Paille de la Roque op de stal van Michel Hécart

Op zijn Facebook kondigt Guerdat het pensioen van de viervoetter aan. Hij bedankt ook de eigenaar, M. Frey, voor het vertrouwen. Steve Guerdat rijdt momenteel ook nog Albführen's HAppiness voor M. Frey.