Steve Guerdat maakt zijn rentree met Nino des Buissonnets

Regerend Olympisch kampioen en winnaar van de Wereldbekers in 2015 en 2016 Steve Guerdat komt deze week aan de start op de 3 sterren wedstrijd van Eindhoven in Nederland.
Hoewel hij de laatste wereldbeker met het paard Corbinian won, liet hij na afloop meteen weten dat z'n olympische topper Nino des Buissonnets zijn troef is voor Rio de Janeiro. Het is met deze topper dat hij deze week in Eindhoven aan de start komt.

Vorig jaar won Nino des Buissonnets de Grote Prijs van La Baule en Geneve en werd hij tweede in de Grote Prijs van Sankt Gallen. Dit jaar zagen we de 15-jarige ruin, afstammend van de tophengst Kannan, nog niet internationaal in actie.
“Het was moeilijk om niet je beste paard mee te nemen naar de wereldbekerfinale, maar het is een Olympisch jaar en ik wilde hem sparen voor Rio. Hij voelt zeer goed aan en we hebben een speciale voorbereiding om hem klaar te krijgen voor de Olympische Spelen”, liet Steve Guerdat aan de media weten.

Steve Guerdat is niet de enige die voor Eindhoven kiest om zijn toppaard klaar te stomen voor de Olympische Spelen. Eerder kondigde oud-olympisch kampioen Jeroen Dubbeldam al aan om hier Zenith SFN te starten. Op de deelnemerslijst staan overigens drie wereldkampioenen: naast Jeroen Dubbeldam (2014) zijn dat Jos Lansink (2006) en Dermott Lennon (2002).