Sterke Belgen naar de Wereldbeker finale : "We zetten de druk op Olivier Philippaerts en zijn Legend of Love"

Sterke Belgen naar de Wereldbeker finale : "We zetten de druk op Olivier Philippaerts en zijn Legend of Love"
Historisch hebben we volgende week maar liefst vijf springruiters (van de 18 Europeanen, nvdr.) aan de start in de Wereldbeker finales in Gotenborg. In Zweden zullen Francois Mathy Jr., Gudrun Patteet, Olivier Philippaerts, Niels Bruynseels en Pieter Devos aan de start komen.

Vandaag maakten de ruiters hen intenties duidelijk voor de finale. Maar hoewel ze allen voor België aan de start komen zijn ze in de Zweedse arena op het einde van de rit ook concurrenten van elkaar. Hoe hoog schatten ze elkaars kansen in?

"Ik denk dat we de spotlights op Olivier Philippaerts en H&M Legend of Love mogen zetten," vertelt Pieter Devos. "Deze combinatie heeft het meeste ervaring als duo op dit niveau. Ook Gudrun heeft een sterk seizoen achter de rug."

Olivier Philippaerts zet zijn geld dan weer in op Gudrun. "Wat een prachtig seizoen heeft ze achter de rug," vertelt de springruiter. "Ze won oa. een Wereldbeker manche (In Oslo, nvdr.) en haar paard lijkt echt in top conditie.  Dit team maakt echt wel kans op de eindtitel."

Niels Bruynseels mikt op een team resultaat. "We komen er alle uit voor België en met vijf Belgen aan de start moeten we proberen met zoveel mogelijk door te stoten naar de finale." Als Bruynseels dan echt een keuze moet maken... "Maar inderdaad Olivier en H&M Legend of Love hebben het meeste ervaring als team op dit niveau. Pieter heeft dan weer als ruiter heel wat bagage...."

Zowel Gudrun Patteet als Francois Mathy Jr. blijven neutraal. "We zenden allemaal sterke combinaties uit, maar België heeft het voordeel dat we bijna een derde van de Europese vertegenwoordigers aan de start hebben."