Stephanie Andries op het podium bij regenachtige Sunshine Tour

Stephanie Andries op het podium bij regenachtige Sunshine Tour
Gisteren was het niet zo zonnig in het Zuiden van Europa waar de vele "spring tours" verreden worden.  Het resultaat was dat op de Sunshine Tour in het Spaanse Vejar de la Frontera een groot deel van het programma afgelast werd. Slechts drie rubrieken werden verreden en in één daarvan was het Stephanie Andries die van zich liet horen.

Tijdens de regenachtige Big Tour sprong de amazone naar een geweldige derde plaats met haar Javenia (v. Nonstop). In de rubriek direct op tijd kwam Andries met haar BWP merrie in 60.84 seconden over de eindstreep.

Winst was er voor de Portugees Joao Pereira Coutinho. Zijn Selle Fraincais ruin Nelson Du Biolay (v. Dollar de la Lande) leek niet zo een last te hebben van de natte omstandigheden en het duo klokte de razend snelle tijd van 58.59 seconden. De derde plaats ging naar Fransman Bernard Briand die met Tribune de La Wantz in 59.63 seconden aan de finish kwam.

In de Small Tour over twee fasen ging de winst naar Groot-Brittannië. Jake Ward sprong daar met  de AES ruin Frederick VII (v. Randi) in 20.90 seconden naar de overwinning. Hij was daarmee  ruin vier seconden sneller als de nummer twee en drie, Calvo Jose uit Venezuela en landgenote Rachel Howell.

Bij de Medium Tour bleef de overwinning in eigen land. Spanjaard Luis Alstolfi Florez liet daar met Narlo (v. Lupicor) de concurrentie uit Duitsland en Groot-Britannie achter zich in 34.60 seconden. Duitser Helmut Schönstetter en Argentina 243 (v. Contendro I)  sprong naar de tweede plaats in 35.86 seconden. De Britse Abbe Brchmore-Eames werd derde na een rit van 38.90 seconden met haar KWPNer Contender B (v. Montender).

Kijk hier voor alle resultaten.