Spits en Van Duppen zijn de Antwerpse kampioenen

Spits en Van Duppen zijn de Antwerpse kampioenen
De Antwerpse ponyruiters trokken naar Brecht om er in rijhal Kraaienhorst het Antwerps Provinciaal Kampioenschap binnen LRV te beslechten. In de klasse B-Licht was Bo De Clercq van LRV Broechem met Kileander de beste in het stijlrijden. Kileander is een product van de bekende ponyhengst Ten Ankers Bileander. De tweede plaats was voor haar clubgenote Marie Moortgat met Ginni (v. Cadet). Emilie Moris (Juanto) van LRV Itegem en Pauline Van Dyck (Lady) van LRV Broechem reden allebei naar een gedeelde derde plaats. In de klasse C-Midden ‘stijlrijden’ was de eerste plaats Max Sebrechts van LRV Broechem met Prestige. Katoo Verschoren van LRV Heist op den Berg werd tweede plaats met Killiwatch (v. Calipso van de Vondelhoeve) In de klasse D-Midden ging de overwinning in het stijlklassement naar Thibeau Spits van LRV Kontich met Kadans van de Groenheuvel (v. Calipso van de Vondelhoeve). Jasper Peeters (LRV Rijkevorsel) reed met Kandor van Orchid's (v. Kanshebber) naar plaats twee en Paulien Verachtert (LRV Westerlo) pakte de derde plaats met Jentel.

In de namiddag worden de barema-A-wedstrijden verreden. In de klasse B-Licht plaatsten zich 17 kandidaten voor de barrage. Daarin was Mirthe Van Dijck van LRV Rijkevorsel de allersnelste met haar Habibi van de Delthoeve (v. Ten Ankers Bileander). Marie Moortgat (Ginni) en Pauline Van Dyck (Lady) pakten opnieuw plaatsten twee en drie. In de klasse C-Midden was Michelle Malisartvan LRV Merksplas met Wolf (v. Dubbel LL’s Swifty) de beste van vier barragecombinaties. Katoo Verschoren van LRV Heist op den Berg bleef foutloos in de barrage en pakte daarmee de tweede plaats met Killiwatch (v. Calipso van de Vondelhoeve) voor Cynthia Vanherck (Fiuri) van LRV Mol Achterbos. In de hoogste reeks D-Midden was de zege in een barrage met combinaties voor Charlotte Van Duppen van LRV Gierle met Sunny Boy. Mirthe Braspennincx van LRV Sint-Lenaarts reed naar de tweede plaats met Lovely Surprise voor Max Sebrechts van LRV Broechem met Kodiak Optimus (v. Kanshebber ).

Het intergewestelijk kampioenschap van voor het gewest Lier (foto). Ze eindigden voor het gewest Brecht en de buren van het gewest Zandhoven.

Bron: LRV