Simon Morssinkhof springt zich in de kijken in Peelbergen

Simon Morssinkhof springt zich in de kijken in Peelbergen
De ochtend in Peelbergen werd gestart met een CSI1* Havens Prijs Accumulator, hier was het onze landgenoot Simon Morssinkhof die er met de winst ging lopen. Hij kwam in de ring met zijn Zangersheide merrie Notre Star Z (v. Numero Uno) en ging door de finish in 48,18 seconden met 65 punten.

De tweede plaats was voor de Zwitserse Evelyne Bussmann met Virtuoso Semilly (v. Diamant de Semilly) in een tijd van 50,08 seconden. De top drie werd aangevuld door Kathrin Stolmeijer. Deze Duitse amazone kwam in de ring met Dree Boekens Starleader (v. Stakkato) en stopte de tijd in 54,28 seconden.

Niels Tacken kwam op de vierde plaats te staan, hij had onder het zadel Bernadine (v. Landlord) en kruiste de eindmeet in 54,46 seconden. Op vijf kwam Karen Moeller Rohde te staan met Althea Nova Ask (v. Nekton) in 56,82 seconden.

Klik hier voor alle uitslagen.

In de Walko prijs, een CSI2* op hoogte van 1.35m domineerden de Nederlandse ruiters. Op één kwam Bas van der Aa met zijn paard Goldfeyer (v. Graf Top) die in de barrage de tijd stopte in 27,76 seconden.

Hij werd opgevolgd door Michael Greeve die onder het zadel Easton (v. Contendro I) had en de chrono in 28,86 seconden zette. Op de derde plaats kwam Loewie Joppen te staan met Diamond Quick Heto (v. Quick Lauro Z) in een tijd van 29,91 seconden.

Verder kwamen Patrick van der Schans met Broere Extase (v. Casall) in 30,04 seconden en Christopher Kläsener met Edwina (v. Berlin) in 30,06 seconden in de prijzen te staan.

Klik hier voor alle resultaten.