Simon Delestre is opnieuw de nummer 1 van de wereld

Simon Delestre is opnieuw de nummer 1 van de wereld
De Fransman Simon Delestre heeft opnieuw de nummer 1 positie op de Longines FEI ranking ingenomen. Dit heeft hij vooral te danken aan twee overwinningen en een 3e plaats in de Grand Prix van Saint Tropez begin juni.
Na amper 1 maand de nummer 1 van de wereld te zijn zakt de Amerikaan Mclain Ward naar de 3e plaats.
Christian Ahlmann stijgt van de 3e naar de 2e plaats. Penelope Leprevost weet ook deze maand haar 4e plaats te behouden. Kent Farrington en Scott Brash wisselen van positie en staan nu op de 5e en 6e plaats.
Met Kevin Staut staan er maar liefst 3 Franse ruiters in de top 7 van de wereld. Daniel Deusser doet 1 plaats beter en staat nu op de 8ste positie. Hetzelfde resultaat is er voor Bertram Allen die we momenteel op de 9e plaats zien.

Vice-Europees kampioen Gregory Wathelet weet zich voorlopig net nog te handhaven in de top 10.

Jerome Guery zakt enkele plaatsen en staat nu op de 28ste plaats. Hij doet zo 1 plaats beter van Olivier Philippaerts (+1). Nicola Philippaerts (38ste) stijgt ook sterk na enkele mooie klasseringen en overwinningen in Sopot, Treffe en Monte Carlo.
Andere Belgen in de top 100 zijn Pieter Devos (57), Jos Verlooy (66), Niels Bruynseels (78) en Constant Van Paesschen (80).
Beste Belgische amazone is Gudrun Patteet op de 107e plaats.

Klik hier voor de ranking.