Shauni van Opstal en Pieter De Maeseneer regeren op de Ruitershool

Shauni van Opstal en Pieter De Maeseneer regeren op de Ruitershool
Op de Ruiterschool in Oud-Heverlee kwalificeerden acht combinaties zich voor de barrage in de klasse Zwaar. Twee duo's werkten het verkort parcours foutloos af. Daarbij hield Shauni van Opstal de concurrentie achter zich met Frou Frou van de Bremboshoeve (Querlybet Hero). Het duo hield als enige de chrono onder de 36 seconden en bleef zo ruim één seconde voor op Rob Holsbeek met Chelsey KD Z ( Clintissimo Z).

De snelste chrono kwam op naam van Jan Lamberts met Hatchoum LV Z. In het zadel van de 10-jarige Heartbreaker-dochter klokte Lamberts af in 32,84 seconden. Met één springfout goed voor de derde plaats. De winnaar van vorige week, Stijn Craessaerts volgde op de vierde plaats in het zadel van Hamira van het Roelhof. Tom Bonny werkte de top vijf af met Hocus Pocus vd Lucashoeve.

Ook in de klasse M hielden slechts twee combinaties het hout in de lepels van de barrage. Pieter De Maeseneer zette de recordtijd met onder het zadel Kaprice van Spieringenberg (Sheyenne de Baugy ). Samen met de 9-jarige merrie bleef De Maeseneer, Jan Lamberts met G'Majo van de Caloo Meerschen voor. Josephine Deruyter volgde op de derde plaats. In het zadel van Evita van de Blokhoeve tikte Deruyter één balk uit de lepels.

Dirk Matton overwon de klasse L.  Samen met Kenzo van 't Farsenhoven (Vivaldi du Seigneur) bleef Matton Laura Meurrens met Goldika van 't Roth voor. Tom Bonny werkte het podium af in het zadel van zijn Ningada.

Uitslag