Scott Brash schrijft geschiedenis, Pieter Devos tweede in GP Calgary

Scott Brash schrijft geschiedenis, Pieter Devos tweede in GP Calgary
De Grote Prijs van de Rolex Grand Slam in Calgary is daarnet gewonnen door de nummer 1 van de wereld Scott Brash en de sBs'er Hello Sanctos.
Zij wisten als laatste starter ook nog als enige foutloos te blijven over de twee omlopen. Na winst op de Rolex Grand Slam van Geneve en Aken wint Brash nu ook de manche in Calgary. Voor zijn overwinning in deze GP krijgt hij 500.000 dollar. Daarnaast wint hij nu ook de bonus van maar liefst 1 miljoen euro omdat hij de drie manches na elkaar wint.

Na de eerste ronde gingen er 12 combinaties door naar de tweede ronde. Daarbij waren er 10 met nul strafpunten en 2 met 1 strafpunt voor tijd.
In die tweede ronde stond de tijd vrij scherp waardoor er nog tijdsfouten werden gemaakt door verschillende combinaties. Zo kregen ook Pieter Devos en Dylano na een sterke ronde 1 strafpunt voor tijd. Uiteindelijk leverde hen dit een 2e plaats op. Twee jaar geleden won Devos met Candy deze Grote Prijs door toen ook als enige foutloos te blijven. Devos zijn tweede plaats was goed voor 300.000 dollar.
Met eveneens 1 strafpunt voor tijd werd de Braziliaan Pedro Veniss 3e met Quabri de Lisle. Voor Veniss was er nog een cheque van 200.000 dollar.

Gregory Wathelet leek met Conrad de Hus op weg naar een foutloze ronde, maar op het einde kregen zij nog 2 springfouten omdat zij sneller begonnen te rijden om binnen de tijd aan te komen. Hiermee eindigden zij op de 6e plaats, wat goed was voor 55.000 dollar.