Sanne Thijssen iedereen te snel af in Medium Tour Finale Roosendaal

Sanne Thijssen iedereen te snel af in Medium Tour Finale Roosendaal
Sanne Thijssen was zojuist de beste bij Den Goubergh in de afsluitende Medium Tour Finale vanavond.  Het Rabo Talent van het Jaar liet in een barrage met negen combinaties de buitenlandse concurrentie ruim achter zich met de 8-jarige KWPN  schimmel Stippel.

Vier combinaties wisten foutloos te blijven in de alles beslissende ronde over 1.40m hoog. Thijssen en de Carteno zoon waren daarbij duidelijk de sterkste vanavond. In een uitgekiende rit zet het duo een tijd van 33.21 seconden die ruim een seconden sneller is als de rest van het deelnemersveld.

De tweede plaats ging naar de Duitser Thomas Brandt en Cataleya (v. Cachas). Met de achtjarige merrie kwam de ruiter uit Noord Duitsland in  34,51 seconden over de eindstreep  Alexis Borrin uit Frankrijk nam de derde plaats in ontvangts. Samen met Ruby de La Fosse (v. Cabdula du Tillard) legde hij in 34,95 seconden het parcours foutloos af.

Jens van Grunsven was  met Dutchblue (v. Mr .Blue)de vierde foutloze combinaties in de barrage.  Als één van de eerste combinaties in de barrage zette hij de minst snelle ri top het score bord. Met de KWPN ruin van Mr. Blue kwam hij in 36,04 seconden aan de finish.

Michel Hendrix  en  de Zangersheide merrie Alaska (v. Asca Z) maken de top 5 compleet. De twee kwamen met de tijd van 33,76 seconden dicht bij Thijssen. Maar kregen vier fouten voor een balk waardoor het een vijfde plaats werd.

Gilles Dunon was de beste Belg in de 1.40m hoge finale. In het basis parcours wist hij met de BWP ruin Jango S (v. Winningmood van de Arenberg) van het hout te blijven in een zeer mooie rit. Maar passeerde de eindmeet een fractie te laat en mocht daarom met 1 strafpunt voor tijd niet terug komen in de barrage. Het duo werd 12e en pakte daarmee nog net een volgprijs mee.

Kijk hier voor alle resultaten.