Samuel Parot en BWP blijven winnen in Calgary

Samuel Parot en BWP blijven winnen in Calgary
In het Canadese Calgary, staat Alberta, start vandaag de tweede week van John Anderson's Royal West wedstrijd. Nadat de Chileen Samuel Parot eerder al naar de winst reed, sprong hij ook in de 1.45m op Zaterdag naar de overwinning. Opnieuw op de rug van een BWP-paard. Ditmaal de 14-jarige hengst Couscous van Orti (v. Nabab de Rêve). Het duo finishte in 40,95 seconden.

Ook vorig jaar domineerde de Zuid-Amerikaanse springruiter deze wedstrijd. Toen sprong hij ook naar de winst in de wereldbeker wedstrijd, die deze week op het programma staat.

Lokale amazone, Keean White volgde op de tweede plaats met Yves Putman's fokproduct Carrera van het Westleven Z. Deze 12-jarige Zangersheide dochter van Canadian River kruiste de finish in 42,84 seconden. Ali Ramsay en BWP-merrie Hermelien (v. Tangelo van de Zuuthoeve) sloten het podium af.

Het fokproduct van de gebroeders Van Dyck is eveneens de moeder van Kassandra vd Hooghoeve. De top vijf werd afgewerkt door Laura Jane Tidball met Prim'de Lairaud (v. Hurlevent de Breka) en Samuel Parot met JK Horsetrucks Chantilly (v. Calvaro Z).

Deze laatste combinatie sprong eerder deze week al naar de winst. Enkel de top drie wist een dubbele nulronde te rijden.