Rolf-Göran Bengtsson en Casall ASK tonen nog maar eens wat ze kunnen in Basel

Rolf-Göran Bengtsson en Casall ASK tonen nog maar eens wat ze kunnen in Basel
Op de vijfsterren concours in Basel werd deze avond als laatste proef de 1.55m GP-kwalificatie verreden. In deze 'Championat of Stadt Basel' wisten slecht 5 van de 56 startende combinaties foutloos te blijven. De tijd bleek heel kort te staan en dat maakte het de ruiters moeilijk om zonder strafpunten door de chrono te komen.Twee Fransen, een Zwitser, een Zweed en een Italiaan kwamen in de alles beslissende barrage opnieuw in de ring om te strijden om de eerste plaats.

Lorenzo De Luca verscheen als eerste in de ring met de vosse BWP-hengst Halifax van het Kluizebos (v. Heartbreaker) en legde de lat meteen hoog. Hij bleef foutloos in 43.23 seconden. Rolf-Göran Bengtsson en de ondertussen al achttienjarige Casall ASK (v. Caretino) toonden nog maar eens wat ze wel niet waard zijn. Als tweede combinatie in de barrage wisten ze het eveneens foutloos te doen en waren ze drie honderdste van een seconde sneller (43.20 seconden) dan De Luca. Dit bezorgde het magische duo de overwinning en verwees de Stephex-ruiter naar de tweede plaats.

Simon Delestre maakte de top drie compleet met de twaalfjarige hengst Chadino (v. Chacco-Blue). De Fransman kreeg vijf strafpunten aangerekend in 48.06 seconden.

Verder in de top vijf zagen we Penelope Leprevost met Ratina d'La Rousserie (v. Apache d'Adriers) en Niklaus Rutschi met Windsor XV (v. Karandasj). Zij finishten met respectievelijk acht en veertien strafpunten.

Jérôme Guery (Alicante), Gudrun Patteet (Sea Coast Ferly) en Gregory Wathelet (Forlap) kregen elk vier strafpunten aangerekend in de basisomloop.

Klik hier voor de resultaten.