RMF Echo (Echo De Laubry) springt met Denis Lynch naar winst in rankingproef Lexington

RMF Echo (Echo De Laubry) springt met Denis Lynch naar winst in rankingproef Lexington
RMF Echo (op de foto met Emma O'Dwyer), een dertienjarige BWP-hengst die we eerst kenden als Echo de Laubry, heeft met de Ier Denis Lynch de Longines Rankingproef in Lexington gewonnen gisterenavond. Hij werd gefokt door Haras De Laubry in Asse. De Virus De Laubry-zoon werd geboren uit de grootmoeder van Sea Coast Pebbles Z, het paard waarmee Gudrun Patteet momenteel aan de slag is in Lyon. Echo werd naar Zweden verkocht, waar hij met Royne Zetterman een mooie start op internationaal topniveau maakte. Sinds een jaar staat hij nu bij Denis Lynch, en werd eigendom van de Rushy Marsh Farm in de VS (vandaar de afkorting RMF).

De hengst en Lynch versloegen de concurrentie met een tijd van 36,16 seconden in de barrage, en ging zo aan de haal met het prijzengeld van 82 500 dollar. De Amerikaanse Lauren Tisbo volgde met Coriandolo di Ribano (Cassini II x Baldini). Zij hadden slechts 0,36 seconde langer nodig in de barrage. Beat Mändli en KWPN-er Dsarie (Veron) werden derde voor Zwitserland.

De verdere top vijf bleef op Amerikaanse bodem. Jennifer Gates en Pumped Up Kicks (Levisto) werden vierde, Devin Ryan en Eddie Blue (Zirocco Blue VDL) werden vijfde met vier strafpunten.

Klik hier voor het volledige resultaat.