Rik Hemeryck en Damien Haelterman rijden zich in de top 10 te Hardelot

Rik Hemeryck en Damien Haelterman rijden zich in de top 10 te Hardelot
In het Franse Hardelot werd gisterenavond de Petit Grand- Prix Csi 3* verreden. De voorgaande proeven hadden onze Belgen al duidelijk laten blijken dat ze in goede vorm verkeerde. In haast elke proef vonden we een landgenoot in de top 10. In de Petit Grand- Prix was dit wel even anders.

De snelle Britse Laura Renwick ging in deze 1.45m. proef aan de haal met de overwinning. Hierbij had Laura de 11- jarige Bintang II ( Tangelo van de Zuuthoeve) onder het zadel. Dit duo werkte de barrage af in 36.56 seconden. Deze chronotijd was voldoende om de hoofdprijs mee naar huis te nemen. Nicolas Delmotte hield de 2de plaats in eigen land. Hij bracht de 9- jarige Urvoso Du Roch ( Nervoso) thuis in 37.05 seconden. De Japanse ruiter Hiraho Satoshi nestelde zich tussen 4 Franse ruiters in. Satoshi had de BWP-merrie Ileana ( Andiamo) gezadeld. Ileana finishte in 37.20 seconden. De Franse ruiters namen plaats 4,5,6 en 8 voor hun rekening. Op de 4de plaats strandde Alexis Borrin met Ruby de la Fosse ( Cabdula de Tillard) in 37.34 seconden. De top 5 sluiten we af met Frederic David met zijn 12- jarige Baloussini ( Baloubet de Rouet) in een tijd van 37.96 seconden.

In de barrage zagen we ook 3 landgenoten. Rik Hemeryck en zijn Deesse de la Sure ( Quickfire de Ferann) werkten de barrage af in 38.99 seconden. Goed voor de 7de plaats. Damien Haelterman reed zijn talentvolle Clinton- zoon Hooligan De Laubry in 40.33 seconden naar de 9de plaats. Dries Dekkers haalde ook de barrage maar sloot deze af met 2 springfouten van zijn Hippos van de Rostal ( D'Ukase) en eindigde daarmee op de 13e plaats.

Laten we hopen dat onze ruiters het straks even goed of zelfs beter doen in de Grand- Prix!

Klik hier voor de resultaten.