Rhune Leenknegt heerst in het Zilveren Spoor

Rhune Leenknegt heerst  in het Zilveren Spoor
Op zondag waren de pony ruiters heer en meester in het West-Vlaamse Zilveren Spoor in Moorsele. Rhune Leenknegt sprong er als afsluiter naar de overwinning in de 1.20m pony proef. Op de rug van Joly's Etoile kruiste ze de eindmeet in 65,41 seconden. Met slechts een fractie verschil in tijd volgde Aline Sercu op de tweede plaats. Sercu stopte de tijd in 65,54 seconden, op het zadel van Nero van de Bucxtale. Enkel de top drie haalde de finish foutloos. Lisa Denoos en Cupidon Du Dieu D'Arras strandde op de derde plaats.

De top vijf werd afgewerkt door Mathieu-Maxim Goossens (Kamirez van Orchid's) op de vierde plaats en Emma Hendryks (Frankinos Toffee Boy) op vijf. Beide duo's haalden de finish met Ă©Ă©n springfout.

In de 1.10m was het Mathieu-Maxim Goossens en Kamirez van Orchid's dit de overwinning greep. Het duo stopte de tijd in 57,68 seconden. Lisa Denoo greep in deze 1.10m proef de tweede plaats. Met onder het zadel Car de Cornubois klokte ze af in 59,52 seconden. Candice Victoor werkte het podium af met Corne's Juliete.

De top vijf van deze 1.10m pony proef werd vervolledigd door Paris Vandousselaere (Viorica) en Chloe Dewilde (Donna) op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

1.00m Pony

1 Ostyn Janne - kastaar
2 Desimpel Cédric - iris
3 Vandousselaere Paris - Viorica

0.90 Pony

1 Ostyn Janne - kastaar
2 Desimpel Cédric - LIZI VAN DE BOCHTEN
3 Pintelon Vic - Flexor

0.80 Pony

1 Ostyn Janne - orchid's citra
2 Favier Hugo - Twist
3 Callemeyn Marc - ZIP

0.90m Jeugd

1 OPSOMER JULIE - Jadoul Van Orti
2 Mestdagh Lisa - Secret Z
3 Dysseleer Manon - Copperfield

1.00m Jeugd

1 OPSOMER JULIE - Jadoul Van Orti
2 Victoor Coline - Noelia d Elle
3 Dysseleer Manon - Copperfield