Raf Kooremans en Kiana van het Herdershof winnen de tweede SBB manche

Raf Kooremans en Kiana van het Herdershof winnen de tweede SBB manche
Op de tweede manche van de SBB-Competitie voor Jonge paarden te Emblem, wint Raf Kooremans van de rijvereniging Merskplas met de BWP-merrie Kiana van het Herdershof (Toulon x Lys de Darmen). Het Herdershof verwijst naar de fokkerij van Etienne Gansbeke in de Doorslaarstraat in Eksaarde. Raf en Kiana werden enkele weken geleden ook al Provinciaal Kampioen in de klasse Midden. Vorige week liet Raf in een interview met Equnews al verstaan dat hij voortaan de focus meer zal leggen op de springsport en iets minder op de eventing.

De tweede plaats was voor Stef Bossaerts van LRV Broechem met Finally Z (Figaro C x Darco). Het brons was voor de tweede week op rij voor Sander Everaert met een paard van Wim Malisart. Hij deed dat met Kora (Erco van het Roosakker x Corland).

Jules Wauters en Killy Billy Castanoo (Indoctro x Diamant de Semilly) eindigden op de 4e plaats. Deze Killy Billie zat ook mee in de equipe van Gerd Wauters en de Eternity van de Herkkant-stam die de Breeders Cup won in februari. De vijfde plaats was voor Sander Everaert met Kyra (Erco van ’t Roosakker x Sheyenne de Baugy). Opnieuw een product van Wim Malisart die bijzonder tevreden kan zijn met de prestaties van zijn paarden in Broechem.