Polleunis snelt naar de overwinning in Animo Speed Class

Polleunis snelt naar de overwinning in Animo Speed Class
In Sentower Park staat dit weekend de tweede manche van de Animo Cup op het programma. Het hoogtepunt van vandaag was de 1,30m Animo Speed Challenge. 116 combinaties kwamen aan de start van deze 1,30m rubriek die rechtstreeks op tijd gereden werd.

De winst ging uiteindelijk naar Sam Polleunis, die gisteren nog een klassering op de Nickstead Masters behaalde, kon vandaag rekenen op Holiday vh Taubershof (v. Tauber van het Kapelhof) om naar de eerste plaats te snellen. Polleunis legde een foutloze ronde af en kwam na 58,19 seconden door de chrono. De tweede plaats ging naar Louisa Dangela. Haar Velluto Rosso (v. Valentino) liet het hout ongemoeid en finishte in 60,55 seconden. Naast de eerste plaats, nam Polleunis ook de derde plaats voor zijn rekening. Met Eurli Fravanca (v. Querlybet Hero) reed hij een foutloze omloop in 60,84 seconden.

Kobe Hendrickx en Fantast eindigde op de vierde plaats na een nulronde in 62,02 seconden. Nico Baerts vervolledigde de top vijf met Hero Van Heiste (Flipper D'Elle).

Eerder vandaag werd ook de 1,20m rubriek afgewerkt. In deze rubriek was het Aline Geusens die met Gazelle G naar de overwinning reed. Deze combinatie liet het hout ongemoeid en finishte in 33,43 seconden.  Michael Vreys eindigde op de tweede plaats met Isaura Van Het Lindehof (v. Zandogran). Deze jonge Limburger liet alle balken in de lepels en finishte in 33,60 seconden. Vanessa Mariën en Enya Van De Nachtegaele (v. Nagano) namen de derde plaats voor hun rekening. Zij sprongen een foutloze omloop en finishten in 33,66 seconden.

Sophie Delfosse (Venus Du Rozel) en Melissa Laenen (Jägermeister) vervolledigden de top vijf.