Pius Schwizer wint eerste ronde van de WB finale

Pius Schwizer wint eerste ronde van de WB finale
In Lyon werd daarnet de eerste ronde van de finale van de Wereldbeker verreden. Voor de 40 deelnemers stond er een 'speed and handiness' rubriek op het programma, deze was 1m50 hoog gebouwd.
De overwinning ging naar de Zwitser Piuz Schwizer met de 10-jarige Quidam du Vivier (v. Socrate de Chivre). Hij eindigde zijn ronde in 63:37 seconden. Dit was goed voor 23.000 euro. Het Franse publiek zag Patrice Delaveau tweede (63:67) worden met Lacrimoso HDC (v. Landjunge). Ludger Beerbaum werd derde (65:54) met de 15-jarige Chaman (v. Baloubet du Rouet). Steve Guerdat (Nino des Buissonnets) en Abdelkebir Quaddar (Quickly de Kreisker) vervolledigden de top 5.

Nicola Philippaerts en Donatella-N (v. Vigo d'Arsouilles) kregen 4 strafpunten aangerekend. Dit resulteerde in een 25ste plaats. Francois Mathy Jr. en Polinska des Isles (v. Diamant de Semilly) verging het iets minder goed. Zij kregen 16 strafpunten tijdens hun rit.

Klik hier voor de uitslag.

Morgenavond staat de tweede omloop op het programma. Dan wordt er over een hoogte van 1m50 / 1m60 gesprongen met een afzonderlijke barrage.