Pieter Kenis volgt zichzelf op als beker winnaar

Pieter Kenis volgt zichzelf op als beker winnaar
Pieter Kenis volgt zichzelf op als winnaar van de 'Beker van België' voor Young Riders - powered by Equnews. In de eerste finale ronde wisten er maar 2 combinaties foutloos te blijven. Dat waren Pieter Kenis, de kampioen van vorig jaar en Brent Gaublomme. In de tweede ronde kwam Kenis met de Chatman dochter Gines van de Klunderd als voorlaatste in de ring. Hij reed een snelle ronde (51:79) met zijn kampioenmerrie, maar moest nog even wachten op het resultaat van de laatste combinatie. Gaublomme reed duidelijk op safe en ging met Gladstone van het Bildeken in een tijd van 65:84 seconden door de finish. Dit leverde hen een zilveren medaille op met 1 strafpunt voor tijd. De snelste (52:49) vierfouter was Dries Dekkers met D&J Havanna. Vorig jaar was Dekkers nog goed voor zilver.
De Oost-Vlaamse amazones Yentl Baert (Fantast van het Indihof) en Audrey De Bock (Gipsy King) vervolledigden de top 5. Vorige week behaalde Baert nog een 3e plaats tijdens de beker van België voor Senioren.

De overige ereplaatsen waren voor Elisa Strubbe (Gladiator van 't Paradijs), Thibault Vermeulen (Baccord du Abnt) en Axelle Claessens (Cyrina van het Lindehof).

IMG_4566 IMG_4628 IMG_4664 IMG_4702 IMG_4736 IMG_4743