Pieter Devos net naast het podium in Grote Prijs Madrid

Pieter Devos net naast het podium in Grote Prijs Madrid
In Madrid werd zojuist de Grote Prijs verreden op 1.60m niveau in de vijfsterren competitie. Het was hier opnieuw de nummer 1 van de wereld die zonder problemen bovenaan het klassement wist te eindigen. Zo was het Kent Farrington die zijn BWP-er Gazelle (v. Kashmir van Schuttershof) naar een mooie overwinning wist te sturen in een tijd van 45.18 seconden in deze vijfkoppige barrage. Farrington won hiermee de geldprijs van bijna 100.000 euro.

De Duitse topruiter die we altijd terug vinden in de toprankings Marcus Ehning wist met zijn Pret A Tout (v. Hiram Chambertin) de tweede plaats op te eisen in een tijd van 45.68 seconden. Ook Maikel van der Vleuten reed op scherp vanavond en wist in het zadel van VDL Groep Verdi TN NOP (v. Quidam de Revel) een sterke prestatie neer te zetten met een derde plaats in 45.86 seconden.

Voor Lorenzo de Luca was er een vierde plaats met zijn Armitages Boy (v. Armitage) met wie hij rondkwam in 50.59 seconden. De vijfde plaats was vervolgens voor de ruiter uit Qatar Bassem Mohammed en zijn Gunder (v. Thunder van de Zuuthoeve).

Voor de Belgen waren er nog mooie prestaties van Pieter Devos die hier een zevende plaats behaalde met Espoir. Ook Jerôme Guery en zijn Grand Cru van de Rozenberg bleven binnen de top 10 met een negende plaats. Beide combinaties moesten 4 strafpunten achter hun naam noteren.

 

Klik hier voor alle resultaten