Pieter Devos grijpt nipt naast tweede grote winst in Lyon

Pieter Devos grijpt nipt naast tweede grote winst in Lyon
Pieter Devos won gisteren met Gin D de Equita Masters in Lyon, en even leek het er op dat hij vandaag met Claire Z (Clearway x Coronado) hier ook nog eens een overwinning in de wereldbekerwedstrijd van vandaag zou bijdoen. Maar het mocht niet zijn, al reed het duo een strakke barrage van 39,28 seconden. Steve Guerdat en Bianca (Balou du Rouet) klopten Devos met hun tijd van 39,05 seconden, en stonden zo kort aan de leiding. Maar ook dat duurde niet lang, want Simon Delestre en Hermes Ryan (Hugo Gesmeray SF) versloegen iedereen met hun ongelofelijk snelle tijd van 37,72 seconden en pakten zo de topplaats voor eigen land.

Henrik von Eckermann ging na Delestre van start met Mary Lou, een elfjarige dochter van Montendro. Zij wrongen zich nog tussen Delestre en Guerdat met een tijd van 38,35 seconden en werden zo tweede.

De eindstand werd dus: Simon Delestre op 1, von Eckermann op 2, Guerdat op 3 en Pieter Devos met Claire Z op de vierde plaats. Zij werden nog opgevolgd door Mark McAuley en Miebello (Flying Quite Easy) op de vijfde plaats voor Ierland.

Klik hier voor het volledige resultaat.