Pieter Clemens en Emilia Housen snellen in de prijzen in Opglabbeek

Pieter Clemens en Emilia Housen snellen in de prijzen in Opglabbeek
In de 1.40m hoofdrubriek op het Sentower Park regeerden de buitenlandse deelnemers. Voor eigen publiek hielden Pieter Clemens en Emilia Housen de eer hoog. Clemens haalde met Jos Lansink's Denver de Liebri Z (Diamant de Semilly) de zevende plaats na één springfout in de barrage. Ook Emilia Housen tikte één balk uit de lepels in het verkort parcours. Same met Barika van de Helle (Clearway) strandde ze op de negende stek.

De overwinning kwam op naam van Alexander Schill. De Duitse springruiter wist als enige foutloos de eindmeet te kruisen in onder 35 seconden met de Caretino 2-dochter, Cardea 2. Gaj Riossa volgde op de tweede plaats met de 10-jarige Chaccofina (Chacco-Blue). Het duo bleef nipt voor o REne Dittmer in het zadel va Geum (Eldorado vd Zeshoek).

De top vijf kleurde verder volledig Duits met Meredith Michaels-Beerbaum (Daisy, v. Excenel V) op de vierde plaats en Justine Tebbel met Jack daniels (NAbab de Reve) op de vijfde stek. De BWP-ruin werd gefokt door Iris Rossen uit Duffel.

Uitslag