Penelope Leprevost wint BK 7-jarigen in Lummen

Penelope Leprevost wint BK 7-jarigen in Lummen
Daarnet werd op de Longines Spring Classic of Flanders de finale van het Belgische kampioenschap voor 7-jarigen afgewerkt. De beste combinaties van de voorbije week kwamen aan de start in de Derby Arena. Olivier Philippaerts verscheen met 3 paarden aan de start in deze finale. Hij wist zich met twee hiervan te plaatsen voor de barrage. In die barrage kwamen er uiteindelijk 11 combinaties terug.
Zowel Gregory Wathelet als Jerome Guery hadden twee troeven in deze barrage.
De winst was uiteindelijk voor de Franse amazone Penelope Leprevost. Zij was in een tijd van 35:75 seconden de snelste met Coe vh Kapelhof Z (v. Chippendale). Leprevost nam deze week de teugels tijdelijk over van het Stephex team omdat zowel Deusser als Sato in Madrid aan het werk zijn.
Koen Vereecke en Horst van de Mispelaere (v. Wandor vd Mispelaere) werden 2e in 36:76 seconden. Voor deze combinaties is het opnieuw net niet. Want vorig jaar grepen zij op het BK in Gesves ook al nipt naast de titel.
Jerome Guery en Boyfriend du Seigneur (v. Calvaro) eindigden op de 3e plaats. Gregory Wathelet (Tefnout d'Ouily) en Olivier Philippaerts (Hunter C) eindigden net naast het podium.

Vorig jaar won Jeroen De Winter met Gretel-S (v. Corland) het kampioenschap.

[caption id="attachment_60556" align="alignleft" width="300"]Penelope Leprevost - Cloe van het Kapelhof Z Penelope Leprevost - Cloe van het Kapelhof Z[/caption]