Patrik Spits geef concurrentie het nakijken in Lier

Patrik Spits geef concurrentie het nakijken in Lier
Eerder deze week liet Patrik Spits al merken in zijn nopjes te zijn in Lier. Vandaag bevestigde hij dit met een overwinning in de 1.40m tweesterren rubriek. Spits was zonder twijfel de snelste in deze proef rechtstreeks op tijd.

Samen met de 14-jarige Dolce Vita DH (v. Darco) sprong Patrik Spits naar de overwinning in 60,48 seconden. Hij wist zo net geen halve seconde voorsprong te nemen op de Braziliaan Caio Carvalho Filho met onder het zadel de Toulon-zoon, Jack Russel DB.

De Braziliaanse springruiter is sterk op weg beste ruiter van het concours te worden en gaf zich niet zomaar gewonnen. Hij snoepte alsnog enkele honderste van een seconde af van Jonna Ekberg's tijd. De Zweedse strandde op de derde plaats met Stella Levista (v. Satisfaction).

Net buiten het podium volgde de Oost-Vlaming Bart Clarys. Op de rug van Best Mix Cigane Z (v. contact vd Heffinck) klokte Clarys foutloos af in 61,82 seconden. Charlotte Spaas Levallois vervolledigde de top vijf in het zadel van Geronimo van Berkenbroeck (v. Takashi van Berkenbroeck).

Klik hier voor de resultaten