Patrice Delaveau wint spannende GP van Rotterdam

Patrice Delaveau wint spannende GP van Rotterdam
Een barrage met 12 combinaties moest uitmaken wie de Grote Prijs van Rotterdam zou winnen. Het Nederlandse publiek zag drie landgenoten in de barrage terugkomen, maar geen van hen kon het podium halen. De winst was voor de Fransman Patrice Delaveau en Orient Express Hdc (v. Quick Star). Deze overwinning leverde hem 50.000 euro op. Voor Delaveau is dit nog eens een lichtpunt na de tegenslagen die hij de voorbije maanden moest verwerken. In maart verloor hij onverwachts zijn broer en in april geraakte zijn paard Lacrimoso 3 HDC niet door de keuring voor de finale van de WB.

De winnaars van de Wereldbeker, Daniel Deusser en Cornet d'Amour (v. Cornet Obolensky) werden 2e. De Zwitser Paul Estermann nam de 3e plaats voor zijn rekening met Castlefield Eclipse (v. Obos Quality). Het Ierse supertalent Bertram Allen, die in Lummen nog de Grote Prijs won met Molly Malone V (v. Kannan) deed ook een aardige poging en eindigde op de 4e plaats. Beste Nederlander werd Marc Houtzager met Sterrehof's Opium (v. Polydor), zij eindigden op de 5e plaats. Twee jaar geleden won Houtzager nog de Grote Prijs in Rotterdam. Gerco Schröder en Glock's London N.O.P. (v. Nabab de Reve) waren goed voor de 6e plaats.

Jos Lansink wist zich ook te plaatsen voor de barrage, hij werd 10e met Ensor de Litrange Lxii (v. Nabab de Reve) na 4 strafpunten.
Gregory Wathelet en Conrad de Hus (v. Con Air) kregen in hun basisparcours 8 strafpunten.

Halfweg de Grote Prijs werd het publiek opgeschrikt door de val van Denis Lynch en de 10-jarige Coulisa (v. Couleur Rubin). Beiden kwamen ten val op een oxer uit de wending en het paard van Lynch moest op drie benen met de paardenambulance worden weggebracht. Over de toestand hiervan is er momenteel nog niet veel geweten.

Klik hier voor de uitslag.

[caption id="attachment_65940" align="alignleft" width="300"]Delaveau Patrice Delaveau[/caption]

[caption id="attachment_65938" align="alignleft" width="266"]ereronde Ereronde[/caption]

patrice delaveau

[caption id="attachment_65945" align="alignleft" width="300"]Jos Lansink Jos Lansink[/caption]

[caption id="attachment_65953" align="alignleft" width="300"]Gregory Wathelet Gregory Wathelet[/caption]

[caption id="attachment_65948" align="alignleft" width="300"]Denis Lynch Denis Lynch[/caption]