'Paris Jets' met Wathelet en Philippaerts worden tweede in de GCL van Cannes

'Paris Jets' met Wathelet en Philippaerts worden tweede in de GCL van Cannes
Gisterenavond stond er in Cannes als allerlaatste proef nog de achtste manche van de Global Champions League op het programma. De proef duurde tot midden in de nacht, en uiteindelijk was team Monaco Aces de beste.

De Nederlanders Leopold van Asten (VDL Groep Miss Untouchable) en Maikel van der Vleuten (VDL Groep Quattro) kwamen aan de start voor de Monaco Aces. Zij slaagden er allebei in om over beide omlopen geen enkele fout te maken. Aangezien geen enkel ander team daarin slaagde, deed de tijd er zelf niet meer toe. Zo won team Monaco Aces de achtste manche van de GCL.

Gregory Wathelet (Coree) en Olivier Philippaerts (H&M Challenge v. Begijnakker), die uitkwamen voor de Paris Jets, eindigden op een mooie 2de plaats. Onze landgenoten maakten tijdens de eerste ronde geen enkele fout, maar kregen beiden 4 strafpunten aangerekend in de tweede. Zo hadden ze een totaal van 8 strafpunten, en dat was voldoende voor de 2de plaats.

Team Cascais Charms zagen we ook nog terug op het podium. David Will (Quincy)  reed een foutloze eerste omloop, maar kreeg 12 strafpunten in de tweede. Pilar Lucrecia Cordon (Lennox Luis) kreeg een foutje in de eerste ronde, maar maakte dat goed met een foutloze tweede ronde. Hun teamtotaal werd 13 strafpunten, goed voor de 3de plaats.

Laura Kraut (Confu ) en Laura Renwick (MHS Washington), die voor team Rome Gladiators reden, namen de 4de plaats voor hun rekening met 16 strafpunten. Voor Valkenswaard United was er een 5de plaats. Bertram Allen (Izzy By Picobello) en Emily Moffitt (Hilfiger vd Olmenhoeve) verzamelden in totaal 16 strafpunten.

 

Klik hier voor de uitslag.

GCLEAGUE 2 Global Champions LEAGUE