Opnieuw tegenslag voor Patrice Delaveau en Orient Express

Opnieuw tegenslag voor Patrice Delaveau en Orient Express
Het zit Patrice Delaveau en zijn Frans toppaard Orient Express (v. Quick Star) niet bepaald mee. De hengst had lang stil gestaan wegens blessures, maar leek terug op de goede weg te zijn. Zo won het duo de Grote Prijs van Cagnes sur Mer en was er een 6de plaats in de GP van Antwerpen.

De klap was dan ook des te groter toen het in La Baule opnieuw mis ging. In die Grote Prijs kregen Delaveau en Orient 12 strafpunten aangerekend, en dat zat de Franse ruiter niet lekker. Daarop liet hij het paard onderzoeken. Zo bleek dat de hengst aan een virus leed, waardoor de prestaties niet optimaal waren. Nu heeft Delaveau beslist om Orient niet te starten in St. Tropez, wat oorspronkelijk wel het plan was.

Orient Express zal, als alles goed gaat, weer aantreden op de CHIO van Rotterdam eind juni. Dat lijkt te gaan lukken, aangezien de trainingen wel weer hervat zijn. Voor het Franse team is deze wedstrijd erg belangrijk, aangezien het de laatste grote test voor de Olympische Spelen in Rio is. Ook bondscoach Philippe Guerdat hoopt op een spoedig herstel, want Patrice Delaveau en Orient Express zijn een belangrijk duo voor het Franse team.