Oost-Vlaanderen kent zijn kampioenen

Oost-Vlaanderen kent zijn kampioenen
De ponyruiters van LRV Oost-Vlaanderen hielden zondag hun provinciaal kampioenschap in Westdorpe. De laatste punten voor het nationaal kampioenschap werden er verdeeld.

De hoogste reeksen reden hun eerste ronde op stijl. In B-licht kon Laura Raemdonck met Jopper het meeste punten verzamelen. In C-midden werd Aliki Rotsaert met Manors Top Jet (Beaucandan Brendan) stijlkampioen en in D-midden was deze eer voor Ruben De Grave met Cedijan II Van De Zilverberk (Nabor).

Terwijl deze pony’s even konden uitblazen voor hun 2e omloop, reden de reeksen D-licht en C-licht. In D-licht ging het naar het einde toe van snel naar sneller in de 2e fase. Maar uiteindelijk was Stephanie Steyaert uit Wachtebeke met de 24-jarige Rocky Boy de snelste. Joke Van Uytvanck met Ramona (Casper) en Rania Dindane met Moonfighter Machiavelli (Goliath VD Groenweg) waren goed voor zilver en brons. De stijlprijs in deze reeks was voor Aliki Rotsaert met Vitesse (Orchards D’Avranches).

In C-licht eveneens hele snelle barrages. Elise Van Den Branden met Mambo Van ‘t Neerhof (Vedet VD Vondelhoeve) ging hier Joy De Smedt met King Beauty Van Het Bruulhof (Eternity VD N Ranch) en uittredend nationaal kampioene Joke Van Uytvanck met Moonlight vooraf. Stijlkampioen werd Dylan Stals met Julius Caesar Van De Minkfarm (Shining Star Aristo) .

De 2e ronde van de hoogste reeksen werd een bijzonder spannende strijd. In B-licht konden 4 combinaties zich plaatsen voor de barrage na 2 foutloze omlopen. Uiteindelijk was Ilias De Vos met Kasper Van Klein Hei (Bileander) de snelste en de nieuwe kampioen. Louise Steyaert bleef met Mira ook foutloos, maar was net iets trager. Kyano Teirbrood kreeg 1 foutje in de barrage met Best Mix Kastanaki, en werd 3e.

In de reeks C-midden was Jarno Verwimp de enige met 2 foutloze omlopen. Amelie De Backer met Flits en Aliki Rotsaert met Manor’s Top Jet kregen allebei een foutje en werden 2 en 3.

In D-midden bleef de top-3 foutloos in de 2° ronde. Fenna Goethals met Gina Van Het Heike (Carl VD Liemers) nam 1 foutje mee uit de eerste ronde en werd 3°. Elise Van Den Branden met Bonheur (Polsbury Pajero) en Ruben De Grave met Cedijan mochten barrage rijden. Elise deed dit opnieuw foutloos en werd kampioen. Ruben behaalde zilver.

In de beginnelingenreeksen kregen we volgende kampioenen: Brend Van Pamel met Lilly (SB), Sverre Witman met Pia D’Or (AB), Mila Vereecke met Sandy (BB), Steyaert Louise met Nutella (CB) en Lotte Van Hecke met Dakota (DB).

Het clubkampioenschap werd gewonnen door PC Kieldrecht.


Tekst en foto's: Els Boterdaele

provinciaal 2015 blprovinciaal 2015