Noorderburen domineren openingsrubiek Sentower, Jan Motmans net buiten top tien

Noorderburen domineren openingsrubiek Sentower, Jan Motmans net buiten top tien
Op het Sentower Park trapt het weekend af met een rubriek voor de zevenjarigen die hier een twee-fasen rubriek voorgeschoteld kregen. Het waren de Nederlandse ruiters die hier het veld wisten te domineren. Zo was het Remco Been die met zijn KWPN-er Gouverneur de overwinning naar zijn hand wist te zetten. In het zadel van de Eldorado vd Zeshoek nakomeling noteerde hij in 29.72 seconden de snelste tijd.

Jelmer Hoekstra zat zijn landgenoot op de hielen door met zijn Layton (v. Lordanos) een snelle foutloze ronde te rijden in 30.22 seconden, die het tweetal een tweede plaats opleverde. De Braziliaan Joao Eduardo Ferreira de Carvalho wist met Quickborn 8 (v. Quintender) naar de derde plaats te rijden, zij noteerden daarbij een tijd van 30.48 seconden.

De Zwitserse Barbara Schnieper eindigde met Othello vom Eigen (v. Ouessant de Perhet) op een vierde plaats in 31.06 seconden, gevolgd door de Nederlander Henry de Wulf die met de Zangersheide merrie Zumatra Adelheid Z (v. Zucchero Adelheid Z) een vijfde plaats noteerde.

Het beste Belgische resultaat kwam van Jan Motmans die met Balto des Pres (v. Quebracho Semilly) met een foutloze ronde naar de elfde plaats reed.

Klik hier voor alle resultaten