Nils Meersman maakt indruk voor het thuispubliek

Nils Meersman maakt indruk voor het thuispubliek
Vorig indoorseizoen won de 19-jarige Nils Meersman uit de rijvereniging Asse twee weken na elkaar de springklasse Zwaar. Afgelopen zondag begon hij het nieuwe indoorseizoen opnieuw met winst in deze hoofdrubriek bij Sportstal Vanderhasselt in Wambeek. De organisatie lag in handen van de rijvereniging Asse, waar Nils sinds kort nu ook commandant is.

Na het basisparcours wisten er 8 combinaties zich te plaatsen voor de barrage. Enkel de top 2 wist daarin foutloos te blijven. Nils Meersman reed de 15-jarige Bingo (v. Kashmir van Schuttershof) in een tijd van 28:58 seconden naar de overwinning. Jozefien Lemaire en Felinke van de Rispen volgden in 32:73 seconden op de 2e plaats.
Gert Dierickx en de talentvolle Hoela Hoep van 't Hof van Payz werden de snelste vierfouter in de barrage in 31:16 seconden.
Kris Meurrens (Goldika van 't Roth) en Jan Lamberts (Elithio v. Meeldersbroeksheide) vervolledigden de top 5.

Liesbet Troch bezorgde zichzelf een mooi verjaardagsgeschenk door de voormiddag reeks van de klasse Midden te winnen. Met Gismau van de Brandewijnhoeve bleef zij Jan Lamberts (Hatchoum LV Z) en Jozefien Lemaire (Heras van de Rispen) voor. De namiddagreeks kwam op naam te staan van Jan Lamberts met diezelfde Hatchoum LV Z. Jo Thiry werd 2e met Janneman van 't Maailand en 3e met Iebe van 't Maailand.

Jory Van Eeckhoudt (Ester van den Dael) en Hans De Ridder (Jelco van 't Farsenhoven) wonnen elk een reeks van de klasse Licht.

Nils Meersman: "Het is altijd fijn als je op jouw eigen indoor kan winnen. Normaal gezien ging ik Bingo nog één keer in de klasse Z starten alvorens ze op rust mag gaan, want volgend jaar verwacht zij een veulen. Maar ik ga nu toch nog enkele wedstrijden meedoen."

Klik hier voor alle uitslagen.

Klik hier voor de foto's.

Nils Meersman 12243363_10153336556503299_5951271674346539028_n

https://www.youtube.com/watch?v=4fqbguD08cY