Niki Geenens heer en meester in openingsrubriek Jumping Antwerpen

Niki Geenens heer en meester in openingsrubriek Jumping Antwerpen
In Antwerpen werd zonet de openingsrubriek van een druk internationaal weekend afgewerkt. Het ging om de prijs 'Equnews' een 1m15 rubriek die in twee fases verreden werd. 45 combinaties kwamen aan de start. De Belgische amazone Niki Geenens bleek onklopbaar: zij nam niet enkel de eerste, maar ook de tweede plaats voor haar rekening.

Voor de eerste plaats haalde ze de 7-jarige merrie Gazelle van de Vaelenberg van stal. Het duo sprong een mooie foutloze ronde in 29,38 seconden. Met Helios vd Spelonckhoeve sprong ze eveneens een mooie nulronde en kwam ze na 29,58 seconden door de eindmeet. Anna De Doncker eindigde met Gazelle Van Moretus (v. Cicero) op de derde plaats. Deze 11-jarige merrie kwam niet in de buurt van het hout en finishte in 29,64 seconden.

De Belgische amazones vulden ook de rest van de top vijf. Karen Oris einidgde met Alaska vh Waterschoot Z (v. Asca Z) op de vierde plaats. Ann de Bie volgde op vijf met haar 9-jarige Quadrillo merrie Iluna Di Cantero.

Valerie Blommaert (Hacara vh Weidse Hof), Axelle Druyts (Ellexa de Nuit) en Mathias Hazebroek (Kalimera M.L) eindigden respectievelijk op de zesde, zevende en achtste plaats.

Klik hier voor de resultaten