Niels Knape wint de Grote Prijs in Opglabbeek

Niels Knape wint de Grote Prijs in Opglabbeek
De Nederlander Niels Knape, rijdende voor Stal Hendrix, heeft in het Sentowerpark de Grote Prijs van de 2 sterren concours van Opglabbeek gewonnen. De 19-jarige Knape was na een barrage met 11 combinaties de beste met de 9-jarige Caluna's Cacharel Z (v. Chuck Z). Abdel Saïd en de Voltaire zoon Vingino, ex Annelies Vorsselmans, waren goed voor de 2e plaats. De Nederlander Pieter Keunen werd 3e met Mojito onder het zadel. De beste Belgische prestatie kwam van Celine Schoonbroodt met Radio Saint Clair, zij werd 9e na 4 strafpunten in de barrage. Bert Prouve en Cadida vh Provahof kregen 8 strafpunten in de barrage en eindigden zo op de 11e plaats.

In de 1m35 reeks werd Tal Milstein amazone Chloe Vranken eerder op de dag nog 3e met Honoust Lady. Bert Prouve en Ebano namen de 7e plaats voor hun rekening. Deze ochtend won Pascale Haep de 1m30 reeks met Tarzan de Flandre.
De finale voor 6-jarige paarden kwam op naam te staan van Patrick Jonkmans met Janneke van het Langwater. Zij bleven Louke Baeten (Notre Star Z) en Terry Hoeckman (Joy van 't Zorgvliet) voor.