Niels Bruynseels start sterk op derde dag van de eerste Springtour in het Azelhof

Niels Bruynseels start sterk op derde dag van de eerste Springtour in het Azelhof
De derde dag van de springtour in het Azelhof is aangebroken. In de ochtendproef van 1.35m hoogte was het een Belgische overwinning. Niels Bruynseels kwam er in de ring met Himalaya van het Molenhof, een BWP-merrie van Heartbreaker. Ze reden een razendsnelle barrage in 29.19 seconden wat hen na een derde plaats gisteren nu de overwinning bezorgde.

Zoe Muller kwam op de tweede plaats te staan met Vergonne de Blondel (v. Lauterbach) in een tijd van 29.43 seconden. De Belgische ruiter Gilles Thomas volgde op de derde plaats met onder het zadel Janice (v. Udarco van Overis). De twee stopten de tijd in 29.73 seconden en zonder strafpunten.

Verder kwamen in de top vijf de Turkse Derin Demirsoy met Jazzy D (v. Toulon) in 29.96 seconden en de Amerikaanse Emily Short met Beaumont W/V (v. Ukato) in 30.14 seconden.

Klik hier voor de resultaten.

Na de prijs de Sutter Naturally was het tijd voor prijs Zimmerhotel. Hier moest Gilles Thomas de Lithouwer Andrius Petrovas voorlaten. Petrovas kwam in de arena met Centrino (v. Casiro I) en ging door de finish in 29.33 seconden.

Gilles Thomas zette de chrono dan weer stop in 29.68 seconden wat goed was voor de tweede plaats. In deze proef kwam had hij onder het zadel Imposante vede (v. Pommeau du Heup). De top drie werd aangevuld door de Braziliaan André Reichmann met Calviska de la Falize Z (v. Calvados Z) in een tijd van 29.81 seconden.

De Duitser Richard Grom belandde op de vierde plaats met S I E C Zappa WH (v. VDL Sydney) met een foutloze barrage in 30.59 seconden. Op de vijfde plaats kwam er terug een Belgische amazone te staan, Ann-Carton Grootjans bereed Irvine ter Doorn (v. Toulon) en ging door de finish in 31.35 seconden.

Klik hier voor de resultaten.