Niels Bruynseels op het podium in Basel

Niels Bruynseels op het podium in Basel
Een prachtig sportief programma tijdens de internationale vijfsterren show in Basel sloot vandaag af met de 1.50m Longines Ranking proef.  Maar liefst 22 combinaties wisten door te stoten naar de barrage. Daarin sprong Niels Bruynseels naar een tweede plaats. Met onder het zadel de 11-jarige sBs-merrie, Angel van T Hof (v. Chin Chin) kruiste Bruynseels de eindmeet in 44,92 seconden.

Angel sprong eerder deze week ook al naar een 10de plaats in Basel. Voordien werd deze gereden door Thomas Van Minnenbruggen.

Enkel de "man van de week", Pius Schwizer deed het beter. Schwizer en de 10-jarige Balou Rubin R (v. Balou du Rouet) klokten af in 44,54 seconden zonder het hout aan te raken, goed voor de overwinning. Schwizer's landgenoot, Werner Muff, volgde Bruynseels op op de derde plaats.

Met de BWP-merrie HH Fleur (v. Darco) deed Muff het eveneens foutloos. Jos Scheelen's fokproduct stopte de klok in 45,24 seconden.

De top vijf werd afgewerkt door Pilar Lucrecia Cordon en de 11-jarige BWP-merrie Gribouille du Lys (v. Quaprice Bois Margot) op vier en Max Kühner met Cornet Kalua (v. Cornet Obolensky) op vijf.

Net buiten deze top vijf was het Gregory Wathelet die met Forlap (v. Querlybet Hero) op de zesde plaats strandde. Het duo kruiste de finish foutloos in 46,94 seconden.

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN