Niels Bruynseels met Baryard-Johnsson en Delestre op podium in CSI5*-W rankingproef van Amsterdam

Niels Bruynseels met Baryard-Johnsson en Delestre op podium in CSI5*-W rankingproef van Amsterdam
De eerste van twee internationale proeven van de laatste dag van Jumping Amsterdam is zonet afgelopen. In deze CSI5*-W Longines Rankingproef van 1,45m hoogte wist onze landgenoot Niels Bruynseels met Utamaro D'Ecaussines (Diamant de Semilly) een schitterende bronzen plaats te veroveren.




QUICK RESULTS

  1. Malin Baryard-Johnsson - H&M Second Chance

  2. Simon Delestre - Uccello de Will

  3. Niels Bruynseels - Utamaro D'Ecaussines






Bruynseels en de vijftienjarige sBs-hengst Utamaro wisten in 29,61 seconden de finish van de barrage te bereiken. Een snelle tijd, die slechts geklopt werd door de Zweedse Malin Baryard-Johnsson en de Fransman Simon Delestre. De Zweedse rekende voor haar overwinning op de Zweeds gefokte Carland-dochter H&M Second Chance. De schimmelmerrie spurtte in 28,34 seconden naar de eerste plaats, Uccello de Will (Marlou des Etisses) kon onder Delestre in 28,94 seconden tweede worden.



De Colombiaan Dayro Arroyave stuurde zijn twaalfjarige BWP-merrie Handy van HD (Tinka's Boy) in 29,79 seconden naar plaats vier, Eric van der Vleuten en Snoes (Clarimo) werden vijfde voor het thuisland.

Pieter Devos greep ook een hoge plaats. In het zadel van Flash (Numero Uno) werd Devos zesde met vier strafpunten in 27,19 seconden in de barrage. Zo greep hij dus nipt naast de overwinning. Dominique Hendrickx en Bacardi les Hauts (Rexar du Houssoit) werden tiende.

Klik hier voor het volledige resultaat.