Niels Bruynseels blijft beste belg op de Longines FEI wereldranglijst

Niels Bruynseels blijft beste belg op de Longines FEI wereldranglijst
Kent Farrington staat ook deze maand op de nummer één positie van de Longines FEI ranking. De Amerikaan ziet wel zijn landgenoot Mclain Ward naderen die van de derde naar de tweede plaats klimt.

De in België wonende Italiaan, Lorenzo de Luca springt één plaats vooruit naar de derde plaats in de ranking deze maand. Frankrijk's Kevin Staut stijgt van de zevende naar de vierde plaats terwijl Daniel Deusser van de tweede naar de vijfde plaats zakt.

Stoeterij Zangersheide's nummer één ruiter, Christian Ahlmann weet zijn zesde plaats te behouden. Eric Lamaze zakt van de vijfde naar de zevende plaats. De andere plaatsen in de top tien blijven ongewijzigd met verder nog Scott Brash, Maikel van der Vleuten en Simon Delestre.

Tien Belgen in de top honderd


Niels Bruynseels is voor de tweede maand op een rij de beste Belg op de ranking. Hij staat nu op de dertiende plaats (-1). Gregory Wathelet staat net als vorige maand op de negentiende plaats. Na zijn tweede plaats in de GCT GP van Parijs afgelopen weekend schuift Olivier Philippaerts ook verder op, hij staat nu op de 25ste plek (+7). Jerome Guery zien we terug op de 29ste plaats (-2), hij doet daarmee één plaats beter dan Belgisch kampioen Pieter Devos (+4). Nicola Philippaerts staat op de 31ste plaats (-6).

Andere Belgen in de top 100 zijn Jos Verlooy (72), Constant Van Paesschen (79), Gudrun Patteet (79) en Wilm Vermeir (100).

Klik hier voor de ranking.