Nicola Philippaerts zet medaille koers verder. Amerika wint goud.

Nicola Philippaerts zet medaille koers verder.  Amerika wint goud.
Op vrijdagavond leek het parcours van Alan Wade al iets schappelijker in Tryon. Voor de tweede ronde van de landenprijs, tevens de derde kwalificatie voor de individuele medaillekoers op de FEI Wereldruiterspelen wisten een pak combinaties het parcours foutloos af te werken.

In Tryon begon de springwedstrijd met de 23 individuele starters. Al snel bleek het een vervolg van gisteren waarbij we balk na balk in het zand zagen vallen. De eerste foutloze ronde was er van Jos Verlooy die met Igor een hele mooie ronde neerzette. Daarbij was er enkel wat aanmoediging nodig in de driesprong voor Igor.

Ook Nicola Philippaerts zet zijn geweldige prestaties voort onder de warme zon van Tryon. Chilli Willi als het fantastische paard dat het is denkt duidelijk mee met zijn ruiter en als hij een galopsprong mist op de B sprong van de driesprong spring hij extra hoog om maar niets te raken. Het publiek leeft duidelijk mee met de combinatie en er volgt opnieuw een nulronde.

Voor Nicola Philippaerts meteen goed voor een inividuele kwalificatie voor de finale.

De team medailles, dat was de focus op vrijdag. Voor aanvang was het Zwitserland die aan kop stond met 11,64 punten.  In de landenprijs werd het uiteindelijk een kat-en-muisspel tussen gastland Amerika en Duitsland. Een spring - en tijdsfout van Maurice Tebbel (Don Diarado, v. Diarado) en eveneens een foutloze rit van Frederik Jönsson met Cold Play (Contendro I) bracht Zweden naar voor. Amerika gaf echter de leidingspositie niet uit handen met oa. een foutloze omloop van Laura Kraut in het zadel van Zeremonie (Cero).

Uiteindelijk haalde Duitsland de bronzen medaille dankzij een foutloze omloop van Marcus Ehning met Pret A Tout (Hiram Chambertin).

De barrage voor het goud werd uitgevochten tussen de beide teams. Henrik von Eckermann was de eerste aan de start met de 12-jarige Toveks Mary Lou (Montendro). Het duo zette meteen de toon met een foutloze omloop. Devin Ryan volgde voor Amerika in het zadel van de VDL Zirocco Blue-zoon, Eddie Blue. Ook deze combinatie hield het hout in de lepels. Malin Baryard-johnsson volgde met de 10-jarige BWP-merrie H&M Indiana (Kashmir van Schuttershof). Op de laatste hindernis maakte de Zweedse een fout. Adrienne Sternlicht sprong eveneens een balk uit de lepels met de Cristallo 1-dochter, Cristalline.

Frederik Jönsson volgde met de 10-jarige Contedro I-zoon, Cold Play. Johnssen maakte het spannend na een foutloze omloop. Laura Kraut liet de spanning verhogen wanneer ze de eindmeet eveneens foutloos kruiste met Zeremonie (Cero). Fredricson en H&M Christian K volgden foutloos na een foutloze omloop. De druk kwam zo op de schouders van de Amerikaanse springruiter, McLain Ward met zijn schimmel Clinta.