Nicola Philippaerts start foutloos in Windsor

Nicola Philippaerts start foutloos in Windsor
Zonet is de eerste vijfsterren springrubriek van de Royal Windsor Horse Show afgewerkt. Holly Smith hield in deze 1.45m rubriek de winst in eigen land. Nicola Philippaerts eindigde als beste Belg op de achttiende plaats.




QUICK RESULTS

  1. Holly Smith - Fruselli

  2. Bertram Allen - GK Casper

  3. Martin Fuchs - Silver Shine






De Britse Smith liet in de tweede fase een snelle tijd van 26.11 seconden noteren met haar negenjarige ruin Fruselli, een afstammeling van Zambesi. Ze werd op de hielen gezeten door Bertram Allen die afklokte in 26.81 seconden met GK Casper (v. Canto 16). De Zwitser Martin Fuchs vervolledigde het podium in het zadel van Silver Shine en de top vijf werd verder aangevuld door William Funnell met Billy Mccain en Roger Yves Bost met Castleforbes Talitha.

In deze proef kwamen ook enkele Belgen aan de start. Het beste resultaat kwam van Nicola Philippaerts die met H&M Chilli Willi (v. Casall) het gaspedaal nog niet helemaal indrukte, maar wel dubbel foutloos bleef. Zij eindigden op de achttiende plek. Niels Bruynseels hield het foutloos in de eerste omloop met Gancia de Muze, maar besloot op te geven in de tweede fase, goed voor een 25ste plaats in het eindklassement. Gregory Wathelet en Pieter Devos lieten elk 4 strafpunten noteren, voor Jos Verlooy kwamen er 8 strafpunten op het bord.

Klik hier voor het volledige resultaat.