Nicola Philippaerts springt naar de derde plaats in de Grote Prijs van Valkenswaard

Nicola Philippaerts springt naar de derde plaats in de Grote Prijs van Valkenswaard
De tweede week van de internationale wedstrijd in de Tops International Arena te Valkenswaard zit er nu echt op. Zonet werd er nog de Grote Prijs van de 2 stercompetitie verreden. Over een hoogte van 1m45 moesten de combinaties laten zien wat ze waard waren. 23 deelnemers gingen uiteindelijk strijden voor de overwinning, maar er kon er maar een de snelste zijn. En dat werd Jessica Springsteen. Met de 9-jarige Tiger Lily (v. Balou du Rouet) zette ze de onklopbare tijd van 37:55 seconden neer, en die kon niemand meer verbeteren. Zo schreef zij deze Grote Prijs van Valkenswaard op haar naam.

Alberto Zorzi ging ook snel, maar niet snel genoeg. Hij reed de BWP merrie Fair Light van T Heike (v. Vigo d'Arsouilles) naar de 2de plaats in 38:08 seconden.

Nicola Philippaerts moest als laatste de ring in, en wist dus wat hem te doen stond. Met de 9-jarige BWP ruin H&M Harley v. Bisschop (v. Dulf Van Den Bisschop) ging hij erg snel (38:78 seconden), wat resulteerde in een mooie 3de plaats.

Ramzy Hamad Al Duhami en de BWP ruin Bayard van de Villa Theresia (v. Kashmir van Schuttershof) zagen we terug op de 4de plaats. Kevin Jochems vervolledigde met Zanzibar (v. Stolzenberg) de top 5.

Nick Vrins wist zich met Farinelli van de Zeshoek (v. Cum Laude Z) op de 11de plaats te klasseren.

Pieter Devos had met Espoir (v. Surcouf De Revel) een pijlsnelle tijd neergezet (37:72 seconden), maar kreeg een springfout op de aller laatste hindernis. Zo tuimelde hij in het klassement naar de 12de plaats.

Gregory Wathelet, die na enige tijd terug in het zadel van HH Conrad (v. Con Air) zat, reed een geweldige ronde in het basisparcours, maar kreeg in de barrage een springfout. Zo zagen we hen op de 15de plaats terug in het klassement.

Inmiddels is de Grote Prijs van de 1 stercompetitie ook verreden. Daarin wist Patrick Jonkmans de BWP ruin I Bay van het Langwater naar een mooie 5de plaats te rijden. Nick Vrins behaalde met Inar C (v. Quidam de Revel) nog een 10de plaats.

De proef werd gewonnen door de Britse amazone Anna Edwards en de Zangersheide ruin Chesterfield Z (v. Chippendale Z).

Klik hier voor de uitslagen.

Jessica Springsteen Nicola Prizegiving Prizegiving 2Springsteen GP winnerGP 1* winner 2 Prizegiving GP 1*