Nicola Philippaerts sluit eerste dag af met winst

Nicola Philippaerts sluit eerste dag af met winst
Indoor Brabant sloot zijn eerste dag af met een 1.50 proef die rechstreeks op tijd gereden werd. Deze proef werd op een spetterende manier gewonnen door Nicola Philippaerts. Hij snelde met zijn 12-jarige ruin H&M Quenzo de la Roque naar de overwinning in een tijd van 57.94 seconden. Hiermee was Philippaerts bijna vijf seconden sneller dan Christian Alhmann die met Reavenir op de tweede plaats strandde. Stoeterij Dorperheide kan zonder twijfel tevreden zijn over de eerste dag van dit concours: Nicola behaalde eerder deze avond al een vierde plaats, Olivier werd zevende in de 1.40-proef.


De derde plaats ging naar Roger-Yves Bost en Record d'Oreal. Zij slaagden er als eerste in om het parcours foutloos af te leggen maar hun tijd van 63.36 seconden was niet snel genoeg om Philippaerts van de overwinning te houden.

Onze landgenote Gudrun Patteet zette ook een knappe prestatie neer: zij reed een foutloze omloop in een tijd van 63.40 seconden. Dit leverde haar en de Tangelo vd Zuurhoeve zoon Sea Coast Calypso vd Zuuthoeve een vierde plaats op.

Daniel Deusser vervolledigde de top 5. Hij finishte met Espyrante in een tijd van 75.67 seconden. Zij kregen wel 1 strafpunt voor tijd aangerekend.

Klik hier voor de resultaten