Nicola Philippaerts neemt met Aikido Z de 10de plaats voor zijn rekening te Roeser

Nicola Philippaerts neemt met Aikido Z de 10de plaats voor zijn rekening te Roeser
In het Luxemburgse Roeser kwamen deze ochtend als eerste de CSI 1* ruiters aan de start. Zij reden hun parcours op een hoogte van 1.25m.

De Duitse ruiters waren het best uitgeslapen want ze bezetten meteen de eerste 2 plaatsen. Melanie Bischoff nam samen met haar Arcasia de eerste plaatsen voor hun rekening. Melanie zag de chrono stoppen op 26.51 seconden. Een halve seconde later haalde Anuschka Zewe met Cookie ( Cristallo) de eindmeet. De thuisamazone Catherine Feltes finishte met Kaa du Gibet ( Kiwi) op luttele honderdste verschil achter de nummer 2. Julie De Pelsmaeker zorgde op de rug van haar Artico ( Artani) voor het beste Belgische resultaat. Ze legde beslag op de 4de plaats. Jacqueline Felber sluit met A Touch of Grey ( Cavalier Royale) de top 5 af.

Na de CSI 1* ruiters was het de beurt aan de CSIO3* ruiters om op een hoogte van 1.40m te strijden voor de overwinning. Hier ging de overwinning naar de Britse ruiter Joseph Clayton met zijn Carolus K DHI ( Indoctro). Zij reden hun parcours in de toptijd van 55.96 seconden. Meer dan een seconde later haalde de Spaanse combinatie Ismael Garcia Roque met G&C Durania K ( Douglas) de eindmeet. Hiermee was hij de eerste van 3 Spaanse ruiters in de top 5. Op de 3de plaats vinden we Mohammed Ghanem Al Hajri. Hij rekende voor deze rit op zijn Doklahoma VDL ( Baloubet du Rouet). Samen klokte ze af in 58.79 seconden. Op de 4de plaats vinden we de 2de Spaanse ruiter Alberto Marquez Galobardes  met Devil V.D. to Jo Pe Hoeve ( Quasimodo Z). In zijn tijd van 60.67 seconden was hij één seconde sneller dan zijn landgenoot Jose Bono Rodriguez en zijn Ibis.

Onze beste Belgisch resultaat kwam op naam van een nieuwbakken combinatie. Nicola Philippaerts zette zijn nieuwe troef Aikido Z ( Accardi) van stal Bijloos in. Aikido Z bewijst nog maar eens zijn kwaliteit. Voordien was hij al zeer succesvol met Jeroen Appelen, Jan Motmans en nu dus met Nicola Philippaerts.

Klik hier voor de resultaten