Nico Baerts grijpt eerste Gold League overwinning van het jaar

Nico Baerts grijpt eerste Gold League overwinning van het jaar
Niet alleen de BWP hengstenkeuring en straks de finale van de PAVO Hengstencompetitie staat centraal op het Sentower Park. Ook de Gold League ruiters komen deze week aan de start. Op vrijdag sprong Nico Baerts naar de overwinning met zijn vertrouwde Maq Master Z  (Moujik de Sohan ).

In de 1.40m hoofdrubriek bleef het duo net geen zes seconden voor op Filizola Eduardo met zijn Lord Clin Z (Lord Chin). Thomas de Wit werkte het podium af in deze hoofdrubriek met onder het zadel Gazelle van de Byloke.

Op de rug van de Wandor vd Mispelaere-nazaat werd De Wit opgevolgd door Michael Vreys met Heidelberg van het Lindenhof. Wim Vinckx werkte de top vijf af in het zadel van Jaros van 't Gestelhof.

In de 1.30m rubriek hield Dennis Caubergs de concurrentie achter zich. Het volledig podium was aan elkaar gewaagd en strandde op minder dan een seconde van elkaar. Caubergs snelde naar de overwinning met Hemerald-Balia (Emerald). Het paar klokte foutloos af in 33,39 seconden en bleef zo nipt voor op Mike Van Olst met Je t'Aime Non Stop. Ook James Peeters hield de chrono onder de 34 seconden met Katharina DW.

Lokale springruiter, Johnny Stevens overwon de 1.20m proef. Op de rug van Evico bleef Stevens Elke De Block met Haeven VD Start en Nico Baerts met Kanouchy Z voor.

Alle resultaten