Nick Verlies en L'Comme Cento N89 imponeren bij 'BWP Young Future Stars'

Nick Verlies en L'Comme Cento N89 imponeren bij 'BWP Young Future Stars'
Afgelopen weekend was de eerste van twee selectie wedstrijden voor de de 'BWP Young Future Stars' bij het Woutershof in Kuringen.  In de wedstrijd waar een startplaats voor het BK te verdienen is konden de deelnemers zich kwalificeren voor de finale die aanstaande zaterdag tijdens CSIO Lummen zal plaats vinden.

Bij de 4-jarigen was het Kim Thiry die oppermachtig was. De ruiter won met Nector vd Bisschop (v. Echo van 't Spieveld) en werd ook nog tweede met Noortje vd Windheuvel (v. Farfelu de Muze).  De Echo van 't Spieveld nakomeling ontving voor zijn techniek een 8.5 en ook zijn vermogen zat goed met een 8. De algemene indruk leverde een 8.3 op waardoor het duo de hoogste score van 82.96 punten mee kreeg.

Met Noortje,  een halfzus van Thiry zijn top paard Givale vd Windheuvel, werden eveneens mooie scores neergezet. Het vermogen lag op een 7,8 terwijl de techniek en algemene indruk een 8.2 kregen van de jury. Daarmee kwamen ze nét boeven de score van 80 punten uit en werden tweede.

Jasper Schepers en Nel van 't Geyzeven kregen een punten totaal van 77.67 en eindigde daarmee op de derde plaats vlak boven Emile Vandorpe en Ruben Mulders. Vandorpe kreeg met Normandy Du Bois een eindscore van 76.67 seconden, exact evenveel als Mulders zijn Ne-President van Koekshof.

Monalisa van 't Paradijs (v. Bamako de Muze) kreeg de meeste punten mee van de jury in de rubriek voor 5-jarigen. De dochter van Jeunesse van 't Paradijsiskreeg, die nu onder Lorenzo De Luca internationaal furore maakt, kreeg van de jury een topscore mee van 83.33 punten dankzij een 8.5 voor techniek en de algemene indruk.

Daarmee scoorden zij beter als Mochino Du Bois (v. Malito de Reves) die net als de winnaar een 8 voor het vermogen kregen, maar met een 8 voor techniek en een 8.3 voor algemene indruk genoegen moesten nemen met de tweede plaats.

Kim Van Laenen kreeg met Moneymaker van 't Eigenlo (v. Echo van 't Spieveld) een gelijk aantal punten van 81. Maar werd derde door toedoen van het doorslaggevende cijfer de algemene indruk. Hier scoorde de Echo van 't Spieveld een "slechts" een 8.

In de rubriek voor 6-jarige springpaarden was het Nick Verlies en L'Comme Cento N89 (v. Cento Lano) die imponeerde met een sneller rit. In een barrage met 14 starts bleven ze in 36.09 seconden  Bert Panneels en Lavendel van het Beetjen (v. Toulon) voor. Panneels kwam met de Toulon nakomleing in 37.50 seconden foutloos over de finish en eindigden op de tweede plaats.

Jan Vlemmix en Loretta van het Mettenhof (v. Arezzo VDL) deden het wat rustiger aan met een foutloze rit in 41.43 seconden. Dat leverde hem en de halfzus van Nicola Phillipaerts zijn voormalige top paard Vadetta van het Mettenhof een derde plaats op.

De top vijf werd compleet gemaakt dooe Jes Huysmans die Loeka Van de Breepoel naar de vierde plaats stuurde en Kim Van LEanen die met Luca van 't Eigenlo vijfde werd.

Kijk hier voor alle resultaten.