Net niet voor Devos in Basel

Net niet voor Devos in Basel
Vandaag is de internationale 5-sterren wedstrijd in het Zwitserse Basel begonnen. In de tweede internationale proef van de dag, een tijdspringen op fouten en tijd over hindernissen van 1.45m, kleurde de Italiaanse vlag de overwinning.

Lange tijd stond Luca Maria Moneta aan de leiding, die als derde starter met zijn Cumano - zoon, Neptune Brecourt een brilliante rit liet zien. Zijn tijd van 54,60 seconden kon niemand verbeteren zo leek het. Echter was dat buiten landgenoot Emanuele Gaudiano gerekend. Gaudiano kon als 25e starter in het deelnemersveld van 56 de knoop doorhakken, en zette met de 8-jarige Carlotta (Chaccomo) een tijd van 52,67 seconden neer. Daarme wist hij de zege te pakken en verwees hij Moneta naar de twede plek. De derde plaats werd ingenomen door Steve Guerdat, die de KWPN'er Dioleen (Rhodium) foutloos binnen 55,06 seconden door de finish stuurde.

Net buiten het podium kwam met Pieter Devos de beste Belg te staan. Een foutloze ronde in het zadel van de 10-jarige BWP'er Haloubet Hitchcock (v. Baloubet du Rouet) leverde de vierde plaats op. Precies een seconde langzamer volgde Pius Schwizer met Balou Rubin R (v. Balou du Rouet) op de vijfde plaats.

Nicola Philippaerts, die de 9-jarige Holsteiner Chilli Willi (v. Casall) opgezadeld had, bleef eveneens foutloos. Het duo kwam met een tijd van 65,82 seconden uiteindelijk op plaats 12 terecht. Gudrun Patteet (Sea Coast Atlantic) en Gregory Wathelet (Forlap) bleven wel zonder springfouten maar moesten een fout voor tijdoverschrijding erbij tellen, waardoor zij op de plaatsen 22 en 24 terugvielen.